Conectare

Mi-am uitat parola

Ultimele subiecte

» baschet
Sam Mar 10, 2012 11:07 am Scris de burger

» Ceva melodii
Vin Noi 18, 2011 1:45 pm Scris de burger

» Ultra Sound
Dum Oct 30, 2011 3:37 pm Scris de burger

» Evenimente
Vin Aug 05, 2011 4:17 pm Scris de burger

» Auto / Moto
Sam Iul 09, 2011 1:22 pm Scris de burger

» Poze
Sam Iun 25, 2011 9:10 pm Scris de burger

» fotbal
Lun Mai 30, 2011 11:44 pm Scris de w7edy

» Maffia.ro :D
Mar Mai 24, 2011 6:57 pm Scris de dariusd79

» Aticole,barfe,etc...US
Sam Apr 30, 2011 7:43 pm Scris de burger

Decembrie 2018

LunMarMierJoiVinSamDum
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Calendar Calendar

Linkuri

CSU Sibiu
 
CSU Sibiu

Schimb de Link
 
CSU Sibiu


  fenomenul ULTRAS

  Distribuiţi
  avatar
  burger
  Admin
  Admin

  Numarul mesajelor : 500
  Puncte : 4117
  Reputatie : 5
  Data de inscriere : 15/03/2009
  Varsta : 30
  Localizare : Sibiu

  Re: fenomenul ULTRAS

  Mesaj Scris de burger la data de Mar Iun 30, 2009 6:06 pm

  Un interviu cu Mihnea Ionescu, liderul galeriei dinamoviste....destul de interesant interviul, mai ales prima parte, restul e istorie


  A fost profesor de geografie, dar nu s-a mulţumit cu 6,5 milioane pe lună. Acum spune că vinde brînză. În rest, e şef peste cei care şi-au cîştigat renumele de cei mai răi suporteri din ţară. Ne-a povestit despre stadionul lui Dinamo, copiat după ligheanele lui Stalin, despre paradoxul cu turcii care vindeau mîncare în Ştefan cel Mare şi despre duşmanul venit cu valiza de bani dinspre saivanul de la graniţa cu porumbul. Mihnea Ionescu ne-a făcut să rîdem, aşa că l-am iertat chiar şi pentru păcatul de a fi dinamovist.


  "Mi-ar părea rău dacă ar retrograda Steaua"

  Reporter: Ce sînteţi voi, ultraşi sau suporteri? Sau nu e nici o diferenţă?
  Mihnea Ionescu: Nuu, diferenţele sînt mari. Noi sîntem pur şi simplu suporteri. “Ultras” este un mod de susţinere necondiţionată a echipei, o susţinere organizată. În România, însă, atunci cînd vrei să te organizezi pentru o cauză, de cele mai multe ori ţi se pune pumnul în gură. Ăsta nu-i un strigăt de deznădejde, pur şi simplu este o observaţie.
  (asta am vrut sa subliniez...acum restul istoriei pt cei interesati)


  Rep: Ce-i aia o “intervenţie”?
  M.I.: Intervenţie este cînd mergem după ei sau vin după noi pentru a ne răzbuna pentru diferite chestii.

  Rep: Atunci cauza care stă la originea intervenţiei cum se numeşte?
  M.I.: Există o provocare. Nu-i spune în nici un fel. Este cînd se află că suporteri de-ai noştri, aşa-zişii cetăţeni, au luat bătaie. Se povesteşte pur şi simplu ce s-a întîmplat şi noi hotărîm: “da, dom’le, aici trebuie o intervenţie!”. Şi nici intervenţiile astea nu se mai fac aşa... Nu mai e haiducia de-acum zece ani.

  Rep: Bătăi ai prins?
  M.I.: Ohohoho!

  Rep: De alea organizate?
  M.I.: Organizate, cum să nu? 1997, Răzoare. Este unul dintre punctele foarte importante ale fenomenului.

  Rep: De ce au echipele nevoie de voi, suporterii?
  M.I.: Ca să facă performanţă, o echipă are nevoie de o atmosferă plăcută. Noi sîntem datori să facem atmosfera aia.

  Rep: De cînd eşti dinamovist?
  M.I.: Dinamovist te naşti, nu ai cum să devii. “M-am făcut dinamovist”... De ce te-ai făcut dinamovist? C-a luat Dinamo campionatul? N-avem nevoie de tine! Vine Steaua, ia Champions League şi deodată are cinci milioane de suporteri. Noi am făcut şi steag: “cinci milioane de oi şi-o singură păşune: Ghencea.” Acuma, au şi ei forţa lor, sînt o galerie organizată. Mi-ar părea rău dacă, prin absurd, ar retrograda vreodată Steaua. Pentru că nu mai e competiţie. Cu cine să te baţi? Cu Urziceni, care nu vinde bilete, ci le dă? Se duc prin sate şi strigă: “Luuume, lume! Viiine meci! Sîmbătă vine echipa cutare! Luuume, lume!”


  “Cineva ne-a vîndut. Borcea a făcut fel de fel de artificii, am avut o grămadă de vasali şi cu toate astea n-am putut să luăm campionatul!”

  Rep: Cît vă mai pregătiţi pentru Liga Campionilor?
  M.I.: De şapte ani ne pregătim, ne încălzim, am dat în clocot şi-acum s-a evaporat toată puterea. Chiar nu mai avem putere să ne pregătim, pentru că şi-n eventualitatea în care ajungem în Champions League, o să facem praful de pe tobă acolo.

  Rep: De ce a pierdut Dinamo campionatul?
  M.I.: Anul ăsta n-am luat campionatul pentru că, de la Revoluţie încoace, n-a existat nici o echipă în România atît de împătimită după băutură şi petrecere.

  Rep: Cine bea mai mult la Dinamo, jucătorii sau suporterii?
  M.I.: Se pare că beau mai mult suporterii. Dar, dacă am luat doi-trei jucători din unsprezecele de bază al lui Dinamo, să ştiţi că n-avem în galerie oameni care să le reziste. Adică pur şi simplu te bagă sub masă. Sînt jucători care beau de mici.

  Rep: Să nu uităm de Semeghin...
  M.I.: Cu Semeghin e o istorie, o fabulă. Semeghin bea două sticle de bere sau o sticlă de vin şi nu mai putea să se ţină pe picioare. Tamaş bea o sticlă de whisky şi nu cere nota, ci încă un rînd. E un fenomen, poate, şi pentru medicina din România: cît poţi să bei şi totuşi să nu-ţi ajungă?

  Rep: Au mai fost şi alte cauze ale eşecului?
  M.I.: Da, cineva ne-a vîndut şi n-am luat campionatul.

  Rep: Cine, Moţi?
  M.I.: Nuuu, nu dintre jucători! Pur şi simplu Borcea făcut fel de fel de artificii ca să ia campionatul, am avut o grămadă de vasali şi cu toate astea n-am putut să luăm campionatul.

  Rep: Cine au fost vasalii?
  M.I.: Vasalii tradiţionali ai dinamoviştilor sunt: Farul Constanţa, Oţelul Galaţi, Gloria Bistriţa şi, mai nou, Poli Timişoara. Eu am următoarea variantă şi nu-i o variantă personală, toată lumea de pe la Dinamo zice acelaşi lucru: din primăvara anului 2007, de cînd a aterizat o valiză cu bănuţi dinspre saivanul de la graniţa cu porumbul, nu ne mai merge nimic. Atunci cînd faci pact cu duşmanul s-ar putea ca Barbosul să-ţi dea o palmă. Şi atît de tare ne-a dat-o că la noi nu mai merge nimic.


  “Înainte de ’89, antrenorul, doctorul şi maseorii veneau cu autocarul în ţară, că se prăbuşea avionul de-atîtea baxuri de cafea, de ţigări şi de video”

  Rep: De ce sărbătoriţi incendierea peluzei din Ghencea?
  M.I.: Noi sărbătorim 10 mai ’97 şi din spirit de frondă faţă de cei de la Steaua, care tot în mai au luat Cupa Campionilor şi nu fac petreceri pentru asta. Păi, noi, dacă am fi în locul lor, am ţine-o trei zile, ca oltenii, într-o băutură, ca să ne aducem aminte că nu mai poate nimeni să pună mîna pe fierul ăla pe care l-au cîştigat ei. Oricît am pompa economic într-o echipă de fotbal care să încerce să cucerească un trofeu continental, este practic imposibil. S-ar putea, dar ar fi artificial. De exemplu, Şahtior Doneţk. A luat Cupa UEFA. Dar într-un campionat ca ăla, unde sînt două echipe, un trofeu continental nu te ajută la nimic. Doar să-l pui în vitrină. Nu este încununarea unui manangement pe plan naţional. Nu, pur şi simplu sînt echipe sărace şi echipe de miliardari. Normal că echipele de miliardari iau totul şi se ajunge la situaţia de dinainte de Revoluţie de la Steaua şi de la Dinamo. Venea MAPN-ul cu Ceauşescu în frunte şi venea Ministerul de Interne cu Postelnicu în frunte. Şi făceau două echipe naţionale. Dacă ne uităm în arhiva după 1975, cînd comunismul a început să fie mai agresiv la noi, doar două echipe, Argeş şi Craiova, au mai îndrăznit puţin. În rest numai Dinamo şi Steaua luau campionatul.

  Rep: Îţi e puţin ruşine cu perioada aia?
  M.I.: Nu mi-e ruşine, pentru că echipe precum Dinamo şi Steaua aveau jucători de valoare...

  Rep: ...furaţi?
  M.I.: Nu-i bun termenul de jucători furaţi. Jucători momiţi cu avantaje, nu furaţi.

  Rep: Constrînşi?
  M.I.: Unii erau constrînşi, dar să nu-mi spuneţi mie că un Mateuţ sau un Lupu sau un Iovan au fost jucători furaţi. Nu. Au ştiut ce avantaje sînt la echipele departamentale, au venit şi s-au îmbogăţit. În momentul în care ei spun, exemplul Stelei: “dom’le, am luat Cupa Campionilor şi ne-au dat cîte-un Aro vopsit. Păi, da, dar vedeţi că vă duceaţi cu avionul în Belgia în perioade de pregătire şi, cînd veneaţi, din 50 în avion mai eraţi 15 – jucătorii. Că antrenorul, maseorul, doctorul şi tot personalul auxiliar luau autocarul ca să vină în ţară, că se prăbuşea avionul de-atîtea baxuri de cafea, de ţigări şi de video. Apoi fiecare jucător vindea şi făcea bani. Să nu-mi spună mie Belodedici că “ce să facm dom’le, la Steaua, am trecut Dunărea înot că mi-a dat 3000 de lei şi-un Aro vopsit.” Nu, au avut avantaje. Cine juca atunci la echipele astea era un privilegiat. N-a jucat nici unul de frică.

  Rep: Dar în prezent?
  M.I.: În momentul de faţă nu mai vine nimeni la Dinamo şi Steaua, pentru că conducerile de la Dinamo şi Steaua nu mai sînt nici sperietori şi nu mai au nici bani atît de mulţi încît să-i momească şi să vină.

  copy/paste


  _________________

  România, SIBIU, CSU, ULTRA SOUND
  avatar
  w7edy
  Admin
  Admin

  Numarul mesajelor : 602
  Puncte : 4181
  Reputatie : 4
  Data de inscriere : 23/03/2009
  Varsta : 24
  Localizare : Sibiu

  Re: fenomenul ULTRAS

  Mesaj Scris de w7edy la data de Mar Iun 30, 2009 6:33 pm

  are dreptate omul loop si toti avem dar la sibiu oricat ne-am straduii noi nu o sa putem face ce ne-am propune din pacate Crying or Very sad Crying or Very sad :flag: :flag:


  _________________
  România, SIBIU, CSU, ULTRA SOUND

  bitang
  Admin
  Admin

  Numarul mesajelor : 103
  Puncte : 3668
  Reputatie : 1
  Data de inscriere : 20/03/2009
  Varsta : 28
  Localizare : sibiu

  Re: fenomenul ULTRAS

  Mesaj Scris de bitang la data de Mar Iun 30, 2009 10:19 pm

  important este sa incercam sa facem ceva si poate ne si iasa ceva frumos.....
  avatar
  w7edy
  Admin
  Admin

  Numarul mesajelor : 602
  Puncte : 4181
  Reputatie : 4
  Data de inscriere : 23/03/2009
  Varsta : 24
  Localizare : Sibiu

  Re: fenomenul ULTRAS

  Mesaj Scris de w7edy la data de Joi Iul 02, 2009 10:03 pm

  vorba lui bitang : important este sa incercam sa facem ceva si poate ne si iasa ceva frumos.....
  si asta se poate intampla doar daca suntem uniti :flag: :flag: Twisted Evil Twisted Evil :flag:


  _________________
  România, SIBIU, CSU, ULTRA SOUND
  avatar
  w7edy
  Admin
  Admin

  Numarul mesajelor : 602
  Puncte : 4181
  Reputatie : 4
  Data de inscriere : 23/03/2009
  Varsta : 24
  Localizare : Sibiu

  Şeful galeriei Stelei Roşii Belgrad a murit împuşcat!

  Mesaj Scris de w7edy la data de Sam Iul 25, 2009 7:43 pm

  Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
  Se spune că violenţa este parte integrantă a lumii
  suporterilor. Deşi în România se face tam-tam pe acest subiect, rămas
  până acum doar cu ceva pagube materiale, iată că se poate mult mai rău.
  Astfel, presa din Serbia informează că şeful celebrei grupări "Delije",
  galeria Stelei Roşii Belgrad, a fost ucis prin împuşcare!
  Marko Vesnic, în vârstă de 27 de ani a fost împuşcat în oraşul
  Igalo, din Muntenegru. Alături de el se afla prietenul său Ivan
  Markovic, dar acesta a scăpat doar cu răni uşoare.
  "Delije" este galeria celor de la Steaua Roşie Belgrad, iar Vesnic
  este al doilea membru al acesteia care sfârşeşte în acest mod, după ce
  Zeljko Raznatovic, alias Arkan, a fost ucis acum nouă ani. Membrii ai
  galeriei au luptat în războaiele din fosta Iugoslavie, "Delije" fiind o
  grupare care s-a implicat în problemele care au vizat integritatea
  Serbiei.
  Importanţa suporterilor pentru clubul belgrădean este dată şi de faptul că peluza unde stă galeria poartă numele "Delije". Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad :flag: :flag: tragic !!!!!!!!


  _________________
  România, SIBIU, CSU, ULTRA SOUND

  Continut sponsorizat

  Re: fenomenul ULTRAS

  Mesaj Scris de Continut sponsorizat


   Acum este: Vin Dec 14, 2018 9:38 am